Под домашен арест излиза третият обвиняем за корупционната схема - Петко Дюлгеров

Бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова остават в ареста. Това е решил Специализираният апелативен съд на закрито заседание в четвъртък. В средата на октомври магистратите от Спецсъда постовиха двете да бъдат пуснати под домашен арест, но прокуратурата протестира.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

По-леката мярка е взета само срещу другия екскмет на "Младост" Петко Дюлгеров. Той е сочен за посредник в схемата за получаване на подкуп, за което тримата задържани през април отговарят пред темида. Според обвинението парите, намерени в колата на Иванчева при показния арест в центъра на София, били поискани от строителния предприемач Александър Ваклин, за да бъде придвижена негова преписка за строеж.

В петък Дюлгеров отказа да коментира дали и той е "светнал" с белязани пари, познава ли Ваклин и как са организирани срещите им.  

"Всичко ще стане ясно", лаконичен бе Дюлгеров.

ОБРАТ ПО ДЕЛОТО "ИВАНЧЕВА": Ключов свидетел промени показанията си

Прокуратурата пък обяви, че вече е внесла протест срещу неговото освобождаване под домашен арест.

По време на заседанието по делото в петък Иванчева и Петрова за пореден път заявиха, че арестът им е с цел да се допусне застрояването на "Младост".

На последното съдебно заседание по делото ключов свидетел промени показанията си. Тогава арх. Румен Русев обяви, че не си спомня Иванчева да му е оказвала натиск и да е казвала, че ще се придвижват преписки само, ако се правят градинки в района. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.