Младежът е шофирал от един месец

Тежък инцидент в Карнобат. 18-годишен младеж, който има книжка от един месец, блъсна две възрастни жени на тротоар. Едната е починала на място, другата - по-късно в болница.

Жените са отивали към гробищния парк заради Архангелова задушница. 

Мъж загина в катастрофа на пътя Варна-Бургас

Сигнал за инцидента е получен около 8.00 часа тази сутрин. Предполага се, че причина за катастрофата е несъобразена скорост, вследствие на което младежът е загубил контрол над автомобила.

Рано тази сутрин двете жени тръгнали към гробищния парк, за да почетат свои мъртви близки на Архангелова задушница. Спрели да говорят с техен съсед, пред дома му. Докато тримата разговарят, автомобилът се забил с висока скорост в електрическия стълб до тях.

„Цялата къща се разтресе, от което се уплаших, погледнах през прозореца и видях, че стълбовете с кабелите падат”, разказва Иванка Вълкова-съпруга на мъжа, с когото са говорили загиналите жени.

На място умира 84-годишната Каля Георгиева, а 70-годишната Ганка Николова изпада в кома. Зад волана на автомобила е 18-годишният Алекс Димов.

Младият шофьор станал баща преди около 40 дни. 

„На бебето му свършиха памперсите и хуманата и той отиде да ги купи”, разказва бабата на Алекс.

Алкохолната проба на шофьора е отрицателна, не е употребил и наркотици. Но съседи разказват, че често му правели забележка как шофира.

„За съжалени пак имаме инцидент с човек, който има малък стаж“, бяха първите думи на вътрешния министър Младен Маринов. „Нямам обяснение за всичко това. Имаме много методи, с които влияем на джигитите – отнемане на книжките, на номерата и т.н. Явно хората, качвайки се зад волана, губят чувството си за самосъхранение. Явно и самочувствието им зад волана става високо”.

Шофьорът е задържан в Районното управление на Карнобат. Направена му е проба за алкохол, която е отрицателна. Образувано е досъдебно производство.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.