Кралската поща ще валидира шест марки

Кралската поща ще валидира шест марки, посветени на 70-годишнината на британския престолонаследник принц Чарлз. Специалното издание с фотографии на Уелския принц ще бъде пуснато в продажба на 14 ноември – рождения ден на най-възрастния син на кралица Елизабет Втора.

На две от марките принц Чарлз е запечатан заедно със своите синове, херцога на Кеймбридж Уилям и херцога на Съсекс Хари, на празника по случай 100-годишнината на британските ВВС в Бъкингамския дворец и по време на посещение на турнир по поло през 2004 г. Но останалите Уелският принц поздравява валийски ученици и е със съпругата си херцогинята на Корнуол Камила. Още две пощенски марки са с портрети на принца. Цялата серия може да бъде закупена за 6,66 паунда или 8,64 долара.

Принц Чарлз не иска да живее в Бъкингамския дворец

По случай 70-та годишнина на престолонаследника ще се състоят редица мероприятия. Британският кралски монетен двор ще отсече юбилейна монета от 5 паунда, която ще струва от 13 до 4000 паунда в зависимост от метала, от който е изработена. На аверса ще бъде изобразен принц Чарлз, а на реверса – профилът на кралица Елизабет Втора.

Принц Чарлз е патрон на над 400 благотворителни и обществени организации. Той е най-старият престолонаследник на британския трон за последните над 300 години.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 
  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес