Много семейства се прибираха с децата си, а бяха блокирани, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ

„Всеки е в правото си да изразява своето мнение, стига да не нарушава законовите разпоредби и да не нарушаваме правата на всички граждани”. Така председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира протестите в неделя, които блокираха много пътища в страната.

Инцидент по време на протеста на път край Благоевград (ВИДЕО)

„Във вчерашния ден имаше много семейства, които се прибираха с децата си и трябваше да бъдат блокирани в продължение на няколко часа, без да бъдат информирани и да могат да предприемат необходимите действия да се изтеглят в по-ранните часове и да не създават стрес за децата си. В немалко от случаите имаше доста провокация и се целеше сблъсък между тези, които искаха да се приберат и тези, които искаха да блокират пътната инфраструктура“, коментира още Цветанов след Коалиционния съвет.

Масов протест срещу високите цени на горивата (ОБЗОР)

По думите му българските граждани сами могат да разберат кой би искал да има политическо сътресение и политическа криза.

По темата с цените на горивата говори и финансовият министър Владислав Горанов.

 „Ние не произвеждаме суров петрол, цените на горивата у нас следват тенденциите в света”, заяви Владислав Горанов. „Очакванията ни са цените на суровия петрол да се успокоят на нивата, на които са в момента, затова се прогнозира инфлацията да забави темпото си следващата година”.

„Не е изключена среща с петролната и газовата асоциация, за да се обсъди веригата на доставки, да се прецени и да се докаже на българските граждани, че това са равнищата, които могат да се прилагат в пазарна икономика”, заяви още финансовият министър.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.