Сигналите й до кмета на село Тръстеник остават нечути

Улица с дупки превърна жена в инвалидна количка в заложник в собствения й дом. Снежана Димитрова от русенското село Тръстеник потърси „Здравей, България”, за да разкаже, че пътят пред дома й е в трагично състояние, а сигналите й към кмета остават нечути. Оказва се, че в подобно положение са и други хора с увреждания в селото.

Единственият начин Снежана да премине по улицата пред дома си е с помощ от съседите. Тя страда от множествена склероза, успява да движи само десния си крак и ръка. От 18 години е в инвалидна количка и е обречена на самота заради отрязания достъп до центъра на града.

Улицата пред дома й никога не е асфалтирана, а дупките никнат една след друга. Най-голямото препятствие пред инвалидната количка на Снежана е разкопаното място след скорошен ремонт на водопровод. Затова жената иска от кметството само едно – да оправят улицата.

Въпреки недостига на пари за асфалтиране, кметът на Община Иваново е готов да помогне на Снежана. Едно от нестандартните, но евтини решения за запълване на дупките по улиците е с изрязан стар асфалт. Такива камари са струпани вече край местата, на които ще се застилат. До дни се очаква ремонтът да започне.

Репортер: Наталия Йорданова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.