Волен Сидеров съобщи, че се е срещал с премиера Бойко Борисов

Напрежението сред „Обединените патриоти” продължава да расте. Появи се информация, че след като Волен Сидеров поиска оставката на Красимир Каракачанов, се е срещал с премиера Бойко Борисов, за да му обясни защо и вторият му вицепремиер трябва да си тръгне от правителството.

СПОРОВЕ МЕЖДУ ПАТРИОТИТЕ: Сидеров поиска оставката и на Каракачанов

За срещата Волен Сидеров съобщи във Facebook профила си. Според съобщението в него Сидеров отишъл при премиера Бойко Борисов, за да аргументира предложението си и вицепремиерът Каракачанов да подаде оставка. В тази идея всъщност Сидеров виждал и спасение за коалицията на Патриотите.

От пресслужбата на Министерския съвет нито потвърдиха, нито отрекоха за такава среща. Във вторник тримата първи Патриоти може да седнат на една маса, ако Сидеров и Симеонов се отзоват на поканата на Красимир Каракачанов за коалиционна среща.

Оставката на Валери Сименов се оказа недостатъчна, за да заздрави коалицията на Патриотите. За това обаче ще помогне оставката на Красимир Каракачанов, смята Сидеров. Но уточнява, че не иска да разруши коалицията. Не така обаче мисли заместник –председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

„Изваждането на представителите на „Обединените патриоти” от управлението ще отвори врата на други политически сили в това управление – това е ДПС”, заяви Джамбазки.

Джамбазки: Изваждането на „Обединени патриоти” от управлението ще освободи място за ДПС

Това обаче, според Сидеров, е манипулация, защото той не искал оттегляне на Патриотите от управлението.

Джамбазки отрича да знае за среща между Сидеров и Борисов.

А на срещата във вторник на малката коалиция трябва да се обсъди кой да наследи вицепремиерския пост от Валери Симеонов. Очаква се да се чуят и аргументите на Волен Сидеров за това защо и Каракачанов трябва да напусне правителството.

Междувременно от БСП остават категорични, че искат предсрочни избори.

„Това правителство е вредно, тази нестабилност трябва да се спре и ние виждаме това през оставка на цялото правителство. Всякакви нови формати, на ново правителство в този парламент за нас са невъзможни”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Затова бойкотът на кворума, който започнаха преди седмици, ще продължи и ще участват само в обсъждания на закони. И отрече да има задкулисни игри с президента

„Нямаме общи планове с президента Радев да сваляме правителството на Бойко Борисов”, заяви Нинова.  

Без да искат оставката на цялото правителство, от ВОЛЯ настояват за махане на Патриотите от властта.

„Валери Симеонов разбра, че е вреден и си подаде оставката. Към днешна дата единствените, които не разбират, че трябва да си ходят, това са Джамбазки и Каракачанов. Чувството му за самосъхранение на Волен Сидеров , явно той е най-нормалният  в тази коалиция, му показва правилния ход, че трябва да излязат максимално бързо от управлението”, коментира Веселин Марешки.

Защо лидерът на „Воля” реши, че зад свалянето на защитата му стоят Патриотите?

Подкрепата си  партията на Марешки щяла да даде на правителство, което е готово да се справи с картела при горивата.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.