Огромна скала падна на релсите в района на Кресненското дефиле

Трима души са в болница, след като влак дерайлира снощи в Креснеското дефиле. Още петима пътници бяха ранени, но леко и вече са си по домовете. Причината за катастрофата е огромна 50-тонна скала, която пада на релсите пред движещият се влак. Локомотивът се е ударил в нея и дерейлирал. Назад в общо три вагона е имало 42-ма души. По чудо инцидентът се разминава без човешки жертви. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Един от пътниците е с контузна рана на главата. Хората са добре, нямат тежки наранявания”, поясни областният управител на Благоевград.

„До 2.00 ч. през нощта екипите на НКЖИ работиха по отстраняването на подвижния състав от линията. Предстои да направим проверка на целия скален откос, който е над линията и това дали има опасност от още срутвания. След това локомотивът ще бъде вдигнат”, обясни генералният директор на НКЖИ Красимир Папукчийски.

Влак дерайлира в Кресненското дефиле, има пострадали (ВИДЕО+СНИМКИ)

Няма големи щети по жп линията. Трасето обаче няма да бъде пуснато за движение днес. Това ще се случи, след като локомотивът бъде вдигнат и бъде проверено състоянието на скалния откос. Очаква се движението да бъде възстановено в рамките на 48 часа.

Пострадалите пътници ще получат компенсации в зависимост от нараняванията.

Репортер: Антон Чавдаров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.