Инцидентът е станал на оживено кръстовище

Кола блъсна майка с тригодишно дете на пешеходна пътека. Инцидентът е станал към 8,20 часа тази сутрин в Пловдив. Майката водела момченцето си на детска градина. Жената зад волана твърди, че не ги е видяла на пешеходната пътека.

Майката и 3-годишното дете са настанени в болница, за щастие нараняванията им не са тежки. Въпреки това, те ще останат под лекарско наблюдение за няколко дни. Свидетел на инцидента става друга майка.

„Майка на дете от групата, когато го води сутринта на детска градина каза, че е станала катастрофа на кръстовището и са ударили някакво дете”, разказа Елена Атанасова, учител в детската градина „Осми март”.  

Алкохолната проба на жената, която е шофирала, е отрицателна.

Кръстовището на булевард „Никола Вапцаров” и „Димитър Талев” е едно от най-опасните в града, твърди Елена. Преди време тя се разминала на косъм, докато пресичала същата пешеходна пътека.

„Пешеходецът въобще не го отразяват. Мина ми през якето, едно бяло яке, добре, че през краката ми не мина. И за това вече ще пресичам  на червено, когато са спрели от тази страна и от другата, когато са на червено, за да мога да мина като човек. Тук е нещо страшно. Казвам ви трагедия”, коментира Елена Милева.

„Това за втори път се случва. Тук имаше убита жена. После имаше катастрофа, в която дете изхвръкна от калата като се удари, не знам защо тук по-бързо ли карат”, пита и Галина Димитрова.

Това е втори подобен случай в Пловдив за един месец. Автобус от градския транспорт помете майка с бебе в количка пак на пешеходна пътека на кръстовище в жк "Тракия" на 18 октомври. Детето остана невредимо, но жената претърпя няколко операции и дълго време ще се възстановява.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.