Елена Чопакова представя двете страни на живота в България – планината, която още ражда герои и полето, което опустява

В "Ничия земя" Елена Чопакова разказва две истории за живота – витуалния и реалния – които идеално описват съвременна България. Декорът на първата история е Рила – величествената планина, която стана арена на грандиозен летен скандал, който се разрази в интернет преди месеци. Като виртуална буря в още по-въображаема чаша вода. Водата на едно от седемте рилски езера, в която нагазиха група младежи, извършвайки престъпление с най-добри намерения.

Декорът на втората история е 2000 метра надолу и е като от филм на ужасите – изоставена снимачна площадка, към която никой вече не проявява интерес. В Лом, Северозападна България, където скитат само призраците на светлото минало и бъдещи покойници. В селата наоколо се е родила нова традиция, която тук наричат "панихида на живо". Финансово-религиозна схема, която с хладнокръвието и битовия си цинизъм ще стресне и най-утвърдените Facebook инфлуенсъри…

"Ничия земя" показва двете страни на една и съща монета, която инфлацията на разума скоро съвсем ще обезцени. Разказваме ви две истории за живота – виртуалния и реалния – които идеално описват съвременна България. За планината, която още ражда герои, ама в телевизионни репортажи и Facebook статуси, и за полето, което вече не ражда ни тикви, ни хора. В ломско ражданията са критично намалели за сметка на погребенията. Животът в Лом и селата наоколо не е за показване във Facebook, но отчаяно има нужда от спасение – съмняваме се което и да е хоро да има тази направо свръхестествена сила. Защото скоро там няма да има кой да играе хоро. А и да има, то скоро ще е върху гробове. Те поне ще са български", коментира Елена Чопакова.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.