Партньор на инициативата е международната фондация Reach for Change

За четири години над 25 хиляди деца у нас са получили шанс за по-добър живот. Това показват данните на най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA - "Промяната".  Нейн партньор е международната фондация "Reach for change". Заради успехите в сферата на социалните инициативи страната ни стана домакин на едно от най-големите в света събития за социално предприемачество. На фокус по време на двудневната конференция ще е връзката между бизнеса, институциите и хората, които се борят за по-добър живот на децата и младежите в Европа.

Всяко второ дете е било жертва на насилие в училище

„Социалното предприемачество има уникалния начин да се справи с даден проблем. То използва и уникален метод да намери решенията на предизвикателствата посредством иновациите. И е много важно предприемачите да познават хората, до които искат да достигнат и усилията им да са съсредоточени в правилната посока”, каза изпълнителният директор на "Reach for change" София Брейтхолц.

„Телевизията е най-голямата медия. Тя стига до най-много хора и когато един положителен пример се покаже в едно наше предаване или в новините, това е много по-голямо от всяко друго усилие, което ти си положил, за да стигнеш до хората. И това ни прави горди.Самото чувство да правиш нещо по същество и в основата си дълбоко морално е изключително хубаво”, заяви Силва Зурлева, член на Борда на директорите на Нова Броудкастинг Груп.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.