Сингалът им бил подаден от Конфедерация за защита правата на децата

Съмнение за полицейско насилие. 17-годишен младеж е бил бит от полицаи в Сандански. Това твърдят от БСП. Сингалът им бил подаден от Конфедерация за защита правата на децата. Случаят се разиграва в петък вечерта.

Четири момчета на възраст между 13 и 17 години влизат в конфликт с цивилен, който се оказва полицай. След разпрата едното момче било бито, твърди депутатът от БСП Аантон Кутев.

Според районното управление в Сандански един от младежите си е позволил непристойна проява. Бил е задържан, а съдът го е признал за виновен по обвинение в дребно хулиганство. От МВР проверяват дали наистина се е стигнало до бой.

Мъж преби с юмруци две социални служителки в Русе (ВИДЕО)

„Става дума за над 20 рани, които съдебният лекар е отбелязал. Момчето е бито веднъж пред децата. Те имат клипчета. След това младежът е бил бит и в самото Районно”, заяви Кутев.

„Оказва се че това са спортисти от националния отбор по джудо. Някои от тях са с криминални регистрации за престъпление против собствеността и ползване и разпространение на наркотици”, каза Георги Арабаджиев, зам.-главен секретар на МВР. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.