Това решиха депутатите, които гласуваха Закона за бюджета

Депутатите решиха приходите от първоначалното концесионно възнаграждение по договора за възлагане на концесия за строителство на обект "Гражданско летище за обществено ползване София" - публична държавна собственост да не постъпват в Държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система (известен като Сребърен фонд). Това стана с приемане на текст от преходните и заключителни разпоредби на закона за държавния бюджет за 2019 г., съобщи БТА. 

Прокуратурата няма да се намесва в процедурата за концесия на Летище София

Текстът предизвика спорове в пленарната зала. От БСП изразиха категорично мнение против планираната концесия на столичното летище. Според левицата няма логика печелившо държавно дружество да се дава на концесия. От БСП подканиха патриотите да кажат какво е наложило промяната на позицията им по концесията на Летище София. Искрен Веселинов от Обединените патриоти заяви, че никога не са заявявали позиция срещу концесията на летището.

От ДПС предложиха част от първоначалното възнаграждение от концесията да отиде за БДЖ и НКЖИ, но това не беше подкрепено от мнозинството.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.