Инцидентът станал в квартал „Изток”

Жена е с тежки изгаряния, след като падна в дупка с вряла вода в Русе. Инцидентът станал в събота вечерта в междублоково пространство в квартал „Изток".

Кола пропадна в строителен изкоп в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пострадалата вървяла по асфалтова алея, която била пропукана от авария в топлофикационната мрежа. Внезапно се отворила дупка и Нергиз потънала в нея до колене. Спасена е от съпруга си и негов приятел. Откарана е с линейка в болница с втора степен изгаряния върху 20% от тялото.

След инцидента мястото бе оградено от полиция, но нямаше екипи на топлофикационното дружество. Те получиха сигнал от NOVA и обещаха веднага да проверят какво се е случило.

Нергиз ще търси компенсация от "Топлофикация". Според нея съседи отдавна били подали сигнал, че под асфалта се вижда пара, но никой не е реагирал.

Дупката не е отстранена, а от температурата на излизащата вода от нея е 80 градуса. По разпореждане на общината са поставени метални огради, а върху самата дупка са сложени автомобилни гуми. 

От "Топлофикация" разбрали за инцидента от сигнала на NOVA. От там обясниха, че нямат дежурни екипи и затова ще изпратят екип утре, който да отстрани аварията. 

Репортер: Наталия Йорданова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.