Задържаният за убийството в направил частични самопризнания

"Изключваме сексуален мотив за извършеното убийство. Остава основната версия за мотива – неуредени финансови отношения, свързани с обсебването от обвиняемия на автомобила на убитата рейнджърка Десислава Стоянова". Това каза в ефира на „Здравей, България” окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Предстои внасяне в съда на искане за постоянно задържане под страна на 42-годишния Светослав Каменов.

"Смятаме, че имаме достатъчно доказателства, че той е извършител на убийството. Укривал се е 7 дни на различни места, основно в гористи местности, тъй като той е бил обучаван, а в последствие и обучител за оцеляване при извънредни ситуации", заяви прокурорът.

Попов съобщи, че е извършен допълнителен оглед и са намерени дрехите на жертвата. Докато се е укривал в Северна България, Светослав е търсил съдействие от негов роднина- полицай, но не е искал от него да прикрива престъплението му. Рейнджърът, който е участвал в три мисии в Ирак и Афганистан е бил уволнен през 2011 година.

Каква е версията за убийството на рейнджърката Десислава Стоянова?

"Основният механизъм за извършване на убийството, според експертите към настоящия момент, е удушване след нанасяне на множество удари по лицето. Мотив за убийството е и колата. Изяснява се и друг мотив, извън сексуално посегателство спрямо жертвата", обясни окръжният прокурор.

Румен Попов уточни, че Стоянова и Каменов са били приятели, но не са имали сексуални взаимоотношения. 

Във фаталната вечер Десислава отишла до дома на Светослав, за да му потърси сметка къде е автомобилът й. Преди седмици му го оставила да го ремонтира, а той го предал за скрап.
 
"Тя е отишла заедно с документите, за да търси автомобила си и да потърси причината, поради която автомобилът вместо да е ремонтиран е изезнал. Вместо обяснение за съжаление е била убита. Била е удушена от него след като й нанесъл множество удари .сложил е тялото в един шкаф, след което с няколко винта е завил същият", обясни прокурорът.

Светослав Каменов е осъждан четири пъти досега. Ако бъде признат виновен за убийството, той може да получи до 20 години затвор. 
 

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за задържания за убийството на Десислава Стоянова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.