Тя е със счупен крак и счупена ръка и е претърпяла операция

75- годишната жена, която във вторник вечер падна в необезопасена при ремонт шахта в центъра на Пловдив е в тежко състояние. Тя е със счупен крак и счупена ръка и е претърпяла операция. А общината и фирмата строител твърдят, че не са виновни. 

75-годишна жена пропадна в шахта в Пловдив

Пешеходката вървяла по тротоар на улица „Стойчо Мошанов” малко след смрачаване и изведнъж пропаднала в необезопасена шахта. Районът е оживен, защото на улицата се намират голям брой жилищни сгради. Хората твърдят, че е било въпрос на време да се случи най-лошото.

От фирмата изпълнител твърдят, че капакът на шахтата, в която е паднала жената, е откраднат. Проверка на NOVA обаче установи, че капаците на десетки шахти в района липсват. Подобна е ситуацията и на още няколко съседни пресечки в ремонт, през които ежедневно минават коли и пешеходци. 

Полицейски служители са направили разпит на служители от строителната фирма, които е трябвало да обезопасят шахтите след приключване на работния ден. Обяснението на фирмата е, че шахтата е била обезопасена в края на работния ден, но по неизвестни за тях причини, ограждението било премахнато и така се е стигнало до инцидента. Близо денонощие след пропадането на жената, ситуацията на улицата се промени частично. Цялата улица е осеяна с ровове и неравности, а малко след като показахме какво е състоянието, на шахтите се появиха капаци.

Според хората от района, ремонтът на улицата тече вече половин година. От Община Пловдив отказаха да застанат пред камера и заявиха, че вина за случилото се носи изцяло изпълнителят на ремонта.

Репортер: Илиян Велков

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.