Кристиян Дойчев има черен колан първи дан

Кристиян Дойчев е едно от златните момчета на българското карате киокушин. Преди броени той дни завоюва златен медал и вече е европейски шампион. Въпреки че е само на 22 години, Крис има черен колан първи дан. Той споделя, че е стъпил в залата, когато е бил едва на 5 години.

"Крайна, пределна, върховна истина" - това е буквалният превод от японски на името на този необикновен спорт.

„Това е спорт, който учи на дисциплина и упоритост. Това е начин на живот и те учи да си борбен както в спорта, така и в живота”, казва още Кристиян.

За да създадат здраво тяло и още по-здрав дух, трениращите понасят изключително тежки тренировки, които са ръба на човешките възможности. Понякога искат да спрат и да се откажат. Точно в този момент започва истинското изпитание.

Европейският ни шампион по карате Тодор Събев е в съзнание

Родителите на Кристиян не са професионални спортисти. Не баща му, а майка му тренира карате като малка. Именно тя запалва искрата у Крис и по-големия му брат Георги.

На татамито Кристиян е концентриран, място за крайни емоции няма. Побеждава благодарение на желязната си воля, безкомпромисна техника и несломим дух. Той има бронзови, сребърни и златни медали. Крайната му цел е световна титла.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.