Тази година събраните средства ще отидат за децата с тежки заболявания

За 16-та поредна година тази вечер се провежда благотворителният концерт "Българската Коледа" под патронажа на президента.

Тази вечер цяла България се обединява около каузата на "Българската Коледа".

Всеки може да подкрепи каузата на кампанията, като изпрати смс на номер 1117 или се обади на 0900 1117.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

По време на миналогодишната кампания на "Българската коледа" са събрани 2,6 млн. лв., с тях е било подпомогнато лечението и рехабилитацията на 505 деца и е била дарена медицинска апаратура на 22 лечебни заведения в цялата страна. Това съобщи в началото на концерта тази вечер в Народния театър "Иван Вазов" водещата Лиляна Боянова.

Инициативата "Българската коледа" се организира за 16-та година. Тя има за цел да насърчава дарителството, да спомага за решаване на значими за обществото проблеми, засягащи здравето на децата и да подпомага лечението на деца. Сред публиката в Народния театър тази вечер са президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева, както и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Oт сцената изявени български музиканти, танцьори, спортисти, актьори и журналисти ще подкрепят благородната кауза.

За 15 години в рамките на благотворителната инициатива на президента "Българската коледа" са събрани 32 764 780 лв. За това време са подпомогнати над 4388 деца и 281 лечебни заведения.
Шестнадесетото издание на "Българската Коледа" 2018/2019 година е в подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.