Хората не знаят как да се ориентират, но приемат с чувство за хумор ситуацията

Електронно табло на спирка на градския транспорт в Русе подава сервизна информация на чакащите...  на китайски език! Сигналът за този абсурд е от наши зрители, които установили, че за да разберат кога ще дойде автобусът им – трябва да разчитат китайските йероглифи.

Ето така светлинното табло показва кога ще пристигне следващият автобус. Оказа се, че информацията на китайки вече не изненадва русенци. Хората предполагат, че е срив в системата. Не знаят как  да се ориентират за времето на пристигане на своя автобус, но приемат с чувство за хумор странната ситуация.

Светлинните табла по спирките в Русе са 100.  Дефекти се случвали само на някои места и то рядко. Причината - софтуерът, който е китайски, изчиствал натрупани грешки при токов удар.

„Когато тези грешки достигнат определен брой, самото табло има такава процедура за изчистване на тези грешки.То се рестартира и се връща в заводските си настройки, в заводски вид и започва да си прави самодиагностика и тества всички компоненти - съответно заводските му настройки са на китайски”, обясни Николай Кутинчев от община Русе.

Затова понякога русенци виждат странните надпис. А профилактика на системата се правела нощем или през почивните дни.

И от общината уверяват, че системата се следи , благодарят на гражданите за сигналите и там, където се налага сменят мобилните чипове.

Репортер: Наталия Йорданова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.