Най-много пациенти са потърсили помощ в травматологичния кабинет

Изключително натоварено дежурство са имало медиците в „Пирогов“ в новогодишната нощ, съобщи говорителят на лечебното заведение Мария Пойразова. Близо 600 души са преминали през спешното отделение на института.

ПРОВЕРКА НА NOVA: Кои са най-опасните фойерверки?

Най-много пациенти са потърсили помощ в травматологичния кабинет - предимно пострадали след употреба на пиратки. Четирима от тях са били хоспитализирани. Най-тежкият случай е на 16-годишно момче, което е загубило един от пръстите си. 

През токсикологията са преминали по-малко хора в сравнение с минали години. Двама мъже на около 60 години и две непълнолетни момичета остават за лечение там заради прекомерна употреба на спиртни напитки.

Лекарите от Спешна помощ са се отзовали на близо 200 сигнала, въпреки че за около два часа през нощта е нямало връзка с телефон 112 и всички сигнали са препращани само електронно.

Около 100 са случаите на злоупотреба с алкохол, отчетени от Софийската спешна помощ. Има няколко катастрофи и побой с четирима пострадали в столичния квартал "Христо Ботев". 60-годишна жена е паднала от 16-ия етаж, но все още не се знае какво точно се е случило.

Не малка част от сигналите са се оказали фалшиви, включително такъв за момче, нахапано от мечка в Банкя. Оказва се, че става дума за млад мъж, който премръзнал в новогодишната нощ. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.