Петролните продукти са открити в микробус и автоцистерна

Инспектори от столичната митница са иззели около 9000 литра гориво без документи, от които са взети проби за лабораторен анализ, съобщиха от Агенция "Митници". По случая е образувано административно наказателно производство по описа на митница "Столична".

Разкриха две нелегални мобилни станции за зареждане с гориво

При проверка на 3 януари в товарен отсек на микробус инспекторите са открили два PVC-куба, всеки с вместимост по 1000 литра, съдържащи течност с характеристики на петролен продукт - вероятно дизел. Шофьорът на микробуса е познат на митническите органи, макар и да не е санкциониран за конкретно нарушение. За превозваното от него горивото този път той не успял да предостави документи, които да удостоверят заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза.

Пет бензиностанции са запечатани след проверка

Шофьорът е съдействал на митническите инспектори при проверка на склад в София, за който има основателни съмнения, че се стопанисва от същото лице, където са открити още три 1000-литрови PVC-куба, пълни с нефтопродукти, както и спряна от движение автоцистерна, без регистрационни номера, в която също са намерени около 4000 литра течност с мирис на петролен продукт. До приключване на проверката не са представени документи, които удостоверяват заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.