Пакетите ще могат да се вземат от пунктовете на БЧК

300 000 от най-нуждаещите се българи ще бъдат подпомогнати с пакети от хранителни продукти. В над 300 пункта на Червения кръст ще предоставят хранителните пакети.

Програмата вече е започнала в 16 областни центъра, а от този понеделник стартира и в останалите 12. Хранителните помощи са по европейската програма за подпомагане на хора от социално уязвимите групи.

Пакетите съдържат по 16 вида хранителни продукти, които са опаковани и ще бъдат разпределяни от структурите на Българският червен кръст по места.

Омбудсманът и златните момичета дариха топла храна на бедни хора

Всички, които ще получат хранителните продукти, са одобрени от Агенцията за социално подпомагане.

„Това  са хора, подпомогнати с енергийна помощ за сезон 2016-2017-та. Друга целева група,която е включена в правоимащите бенефициенти, това са майките, които са получили еднократна помощ за отглеждане на дете до 1 година към период юни  месец 2018 година", каза Виолета Радева-секр БЧК-Бургас.

ДОБРИ СЪРЦА: Хора от цял свят помогат на бедни деца от Плевенско

Всички одобрени от социалното министерство получават пакети, които съдържат 16 вида хранителни продукти-варива, месни консерви, захар. За пръв път в тях са включени по 3 литра олио. Раздаването на продуктите ще продължи до 28 февруари.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК. 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си