Надпреварата в "Арена Армеец" ще се проведе от 3 до 10 февруари

С титла и финал започнаха годината две от звездите, които ще участват в четвъртото издание на турнира от категория АТР 250 Sofia Open - Роберто Баутиста Агут (Исп) и Данийл Медведев (Рус). Надпреварата в "Арена Армеец" ще се проведе от 3 до 10 февруари.

С трофей сезонът откри шампионът от първото издание на турнира в София през 2016 г. Баутиста Агут. Той триумфира в Доха, след като на финала се наложи над бившия номер 4 в света Томаш Бердих с 6:4, 3:6, 6:4 за деветата си титла на ниво АТР. Победата над чеха дойде само ден, след като на полуфиналите Агут отстрани световния номер 1 Новак Джокович. 30-годишният испанец стана третият представител на своята родина с титла в Доха след Рафаел Надал (2014) и Давид Ферер (2015). Триумфът изкачи Агут до 23-ата позиция в световната ранглиста.

Данийл Медведев пък стигна до финала в Бризбън, където падна в здрав мач от Кей Нишикори с 4:6, 6:3, 6:2. Така японецът си върна за загубата от Медведев на финала в Токио, което беше последният двубой помежду им. В три срещи Кей вече има две победи над руския талант. Така седмица преди старта на Откритото първенство на Австралия Медведев е 16-и в света.

Както е известно, в София участие са потвърдили 7 играчи от Топ 30 на ранглистата на АТР, както и бившият номер 3 и носител на 3 титли от Големия шлем Стан Вавринка. Феновете на тениса в България ще видят още шампиона от младежките финали на АТР Стефанос Циципас (номер 15, шампиона от последния Мастърс 1000 турнир за 2018 г. и номер 11 в световната ранглиста Карен Хачанов, номер 21 Николоз Басилашвили, номер 28 Фернандо Вердаско и номер 29 Гаел Монфис. С „уайлд кард” пред собствена публика в основната схема ще се представят и българските надежди Димитър Кузманов и Адриан Андреев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.