Двамата братя роми, пребили командос от селото, остават в ареста

Продължава събарянето на незаконни постройки в ромската махала на пловдивското село Войводиново. В сряда са премахнати пет от къщите, а в четвъртък ще бъдат срутени още осем, съобщи кметът на селото Димитър Тосев. В срок до две седмици се очаква да бъде заличено цялото гето. Полицейското присъствие в района е засилено.

СНИМКИ ОТ СЪБАРЯНЕТО НА ПОСТРОЙКИТЕ ВИЖТЕ ТУК

Минути преди къщите им да бъдат сринати със земята, изненадващо част от обитателите се появиха в махалата, за да приберат най-ценните си вещи. В къщите, чийто собственици не дойдоха на място, принудително влязоха служители на общинската фирма по чистотата, описаха имуществото и го изнесоха навън. Част от вещите се оказаха крадени и полицията ги конфискува.

Задържаните за побоя във Войводиново остават в ареста (ВИДЕО+СНИМКИ)

До тук се стигна след физическа саморазправа между двама братя роми и военен. 21-годишният Асен и 17-годишният Борис са обвинени в причиняване на средна телесна повреда по хулигантство подбуди, а командосът е в болница.

В сряда пред съда те не отрекоха, че са участвали в боя, но според адвокатът им - при самозащита. Въпреки това, съдебният състав не ги пусна на свобода.

Още за събарянето на постройките в махалата във Войводиново гледайте във видеоматериалите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.