Шофьорът, който удари 7 автомобила, твърди, че се е опитвал да избяга от крадци

Шофьор помете и изпочупи 7 паркирани коли. Среднощният екшън се разиграл в събота срещу неделя в София на ул. „Луи Айер”.

По думите на водача той е идвал от ул. „Тодор Каблешков”. С приятелката му са решили да спрат, за да отидат до денонощен магазин. След като спрели, били нападнати от четирима младежи. От полицията обясниха, че са подадени 2 сигнала. Първият е за ПТП. Той е подаден от друго момче, което обаче е видяло двама души, които преследват водача, докато той е удрял колите. Вторият сигнал - за грабеж, е подаден от самия шофьор. По разказа на водача, който е ударил автомобилите, той е бягал, защото са се опитали да го ограбят. След като се блъска последователно в автомобилите, момчетата го настигнали, обрали и набили.

СРЕДНОЩНА ГОНКА: Мъж потроши 7 коли в опит да избяга от крадци (ВИДЕО+СНИМКИ)

Репортерът на NOVA Мия Димитрова също е една от потърпевшите. „Намерих автомобила си сериозно пострадал. Цялата предница е смазана. Ударът е станал с доста висока скорост, защото колите бяха преместени. Тепърва предстои да се направи оглед от застрахователите”, разказа тя в ефира на „Здравей, България”. 

По думите й улицата е доста натоварена, но когато няма задръствания шофьорите се движат с доста висока скорост. Според свидетели, водачът наистина е бил преследван. 

По случая е образувано досъдебно производство.

Репортери: Василена Гръбчева, Наталия Герджикова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.