Задържаният отрича да е бил агресивен към униформения

Спор и разминаване във версиите след вчерашния инцидент, при който пътен полицай беше леко ранен в ръката, а 33-годишен мъж - задържан заради агресия към униформения. Това се случи в столичния квартал „Дружба”. Съпругата на арестувания ни показа видеоклип и твърди, че агресията всъщност е била от полицаите към тях.

С клипа Зоран и съпругата му Мария оспорват думите на полицая. Според тях агресията не дошла от 33-годишния мъж, а от служителя на Пътна полиция.

Пътен полицай пострада леко при задържане на агресивен водач

„Полицаят тръгна към мен и извика: „Дай си личната карта”. Аз тръгнах да я давам, през това време той ми налетя на бой. Просто излезе от колата с намерението да ме хване за кръста и тогава ме хвана, подхлъзна ли се, падна на земята, ожули си ръцете”, разказва Зоран Маглесев.

Мъжът снимал патрулката, за да подаде жалба срещу полицаите. По думите му те го принудили да признае, че е ударил автомобила на негов съсед. И именно  по тази причина пътните полицаи се озовали на адреса в квартал „Дружба”.

След напрежението на място пристигнали няколко патрулни коли и линейка. Полицаят имал контузия на ръката. Закаран бил в болница „Света Анна”, а след това и в МВР болница. Зоран Маглешев пък е откаран в 8-райнно управление.

От МВР отказаха коментар, докато тече разследването на случая. Но остават на позицията, че Зоран проявил явна агресия и е посегнал на полицай. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.