Ден по-късно е задържан и пети мъж с около 1 килограм дрога

Четирима души остават в ареста, след акцията и стълкновението с полицията в „Столипиново” в сряда вечерта. Арестите бяха извършени заради разпространение на наркотици в пловдивския квартал и в ромската махала в Асеновград. Много жители на "Столипиново" обаче излязоха по улиците и се опитаха да осуетят работата на униформените.

Напрежението нараснало, след като полицаи влезли в една от механите в квартала. При ареста на наркодилъри, около 300 жители на махалата опитали да възпрепятстват акцията. За около час напрежението било овладяно, а арестуваните - отведени в районното управление.

Напрежение в Столипиново: Задържаха дилъра Кадрито при акция

За да не се стига до ексцесии, на помощ на полицията идва и жандармерия. Хората от квартала твърдят, че униформените нахлули в заведението, накарали ги да легнат на земята и се държали много грубо.

Сред четиримата задържани е дилър от Кричим, известен като Кадрито. По неофициална информация той е заловен с близо половин килограм твърда дрога. 

От полицията на този етап коментират лаконично, че акцията с нищо не е била по-различна от другите срещу разпространение на наркотици в квартала. Очаква се официална информация от Окръжна прокуратура.

Тази вечер беше съобщено, че има пети арестуван, който е хванат с около 1 килограм дрога.

Репротер: Илиян Велков

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.