Няколко души вече починаха заради усложнения от грипа

Грипната епидемия спря учебните занятия в 1464 училища в страната. В столицата 267 училища ще останат затворени, в област Пловдив – 194, област Благоевград- 111, област Варна – 122 и 105 учебни заведения в област Плевен.

Продължава грипната ваканция за учениците от 83 училища в област Велико Търново, както и от 31 учебни заведения в област Габрово и от 52 - в област Търговище, предава БГНЕС.

В пика на епидемията: Как да се справим с грипа?

В 70 училища в област Русе, в 66 - в област Сливен, в 63- в област Стара Загора, в 59 - в област Разград, в 61 - в област Монтана, и в 54 - в област Хасково, също не се провежда учебен процес.

Учениците от 43 училища в област Враца, от 43 - в област Ловеч, от 23 - в област Видин и 11 училища в София -област, също не ходят на училище.

Няма учебни часове и в две училища в област Силистра и четири в Кюстендилско.

Според специалистите тази година грипът е изключително опасен и може да доведе до фатален край. Преди дни момиченце на две години от Велинград издъхна след усложнения от грип. Още две деца бяха в тежко състояние в болницата в Пазарджик. 

Първи случаи на починали след усложнения от грип

Детето е развило пневмония след грипа. То е било докарано от лечебно заведение във Велинград  в изключително тежко състояние. Това е трета жертва на грипа в Пазарджик. От началото на грипната епидемия в болницата в пазарджик са починали двама мъже - на 42 и 62-години.

Преди дни в Благоевград 5-годишно дете е починало след усложнения и тежка бронхопневмония. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.