Гръцката тенис звезда даде специално интервю за NOVA

"Играя в турнира, за да спечеля. Не играя, за да стигна втори кръг или четвъртфинал". Тази силна заявка даде Стефанос Циципас на пресконференция в "Арена Армеец", предаде Gong.bg.

"Страхотно е да съм в София, за втори път съм тук. Сега и времето е перфектно, организацията е фантастична, хората оценяват, че съм тук, аз им отвръщам на любовта. Чух, че ще дойдат и хора от Гърция, които ще ме подкрепят. Благодаря на организаторите, че ме поканиха и правят такъв невероятен турнир, голям централен корт, всичко е прекрасно организирано, храната е хубава, благодаря за поканата", започна Циципас.

Гъркът си спомни и за първото си участие в София преди 2 години, когато загуби от сърбиня Милян Зекич в първия кръг на квалификациите. "Оттогава се случиха много загуби, това бе още един мач, от който се поучих. Вярвам, че от загубите се учи много, така се развивам като играч. Трябваше да загубя много пъти, за да разбера играта по-добре и да знам какво да правя в определени ситуации. Този мач ми даде по-добро разбиране на мача и мотивация да тренирам още повече."

Циципас призна, че все още не е възстановен на 100% след Аустрелиън Оупън, но е уверен, че това няма да попречи на представянето му. "Имах нужда от почивка. 4-5 дни изцяло почивах, след това започнах отново да тренирам в академията, честно казано не съм на 100% възстановен от миналия турнир, но с моето желание и решимост знам, че имам добри шансове да се справя добре тук. Обичам да нямам високи очаквания първоначално, ако се справя добре, ще е фантастично, защото това е хубав турнир."

Той се върна и към невероятния турнир в Мелбърн и победата над Роджър Федерер. "Невероятно е, като сбъдната мечта, след мачбола сякаш мозъкът ми експлодира, никога няма да забравя този момент, да победиш идола си. Сигурен съм, че следващият път ще е различно, той ще знае какво да очаква. Обичам да играя с такива играчи, дори като печеля, научавам много неща. За такива моменти играя тенис."

След поражението от Надал Циципас бе съкрушен на пресконференцията, но дали две седмици по-късно е осмислил по-добре случилото се? "Със сигурност тренирам за тези моменти, искам много да победя Джокович, Надал, Федерер, Мъри и всеки друг, тези играчи ще ме направят по-добър. Бях много съкрушен на тази пресконференция, знам, че това беше моят шанс, можех да стигна финал и дори да спечеля първа титла от Големия шлем, исках да използвам 100% от възможностите си в този турнир. Бях много разочарован, че загубих в един лесен за него мач. Ще опитам да го променя и да избегна подобно нещо за в бъдеще."

Накрая Циципас отговори и на въпрос, дали феновете му могат да очакват видео от него от престоя му в София в канала му в YouTube: "Проблемът е, че сензорът на камерата ми претърпя инцидент, силно замърсен е, а нямам инструменти да го почистя, трябва да изчакам да се прибера и да го почистя. Ако имам време, ще трябва да разчитам на моя телефон."

Информация: Gong.bg

Специално интервю за NOVA на Стефанос Циципас – гледайте в четвъртък, 7 февруари, в предаването „Здравей, България”

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.