Браян Сингър е обвинен в секс тормоз над непълнолетни момчета

Номинацията на режисьора на "Бохемска рапсодия" Браян Сингър е била премахната от списъка за наградите "Бафта" заради обвинения в сексуален тормоз над непълнолетни момчета.

От "Бафта" казаха, че въпреки това "Бохемска рапсодия” остава номинирана за най-добър британски филм.

Церемонията на „Оскар”-ите остана без водещ, а Лиъм Нийсън беше обвинен в расизъм

Обвиненията срещу Сингър идват от статия в списание Атлантик, в която се цитират оплаквания от шестима мъже за посегателства, извършени, когато те още били непълнолетни. Сингър отхвърля твърденията им и ги нарича „хомофобско петно”.

Той бе уволнен като режисьор на "Бохемска рапсодия" само три седмици преди края на снимките заради „неприлично поведение на снимачната площадка". Сингър обаче твърди, че е бил болен, а студиото не е искало да се съобрази със състоянието му. Името на реьисьора остава в надписите на номинираната за "Оскар" лента.

А кои ще са големите победители при връчването на наградите "Оскар" тази година? Най-добрите в киното и най-успешните българи в Холивуд - очаквайте само по NOVA и KINO NOVA в нощта на 24 февруари. Ще ви покажем на живо най-любопитното от червения килим и цялата церемония по раздаването на престижните награди.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.