Екипът на "Нешънъл Инкауийърър" заплашвало Джеф Безос, че ще разпространи пикантни фотоси, изпратени от милиардера до партньорката му

Най-богатият човек в света - основателят на "Амазон" Джеф Безос, обвини "Нешънъл Инкуаийърър", че се е опитвал да го изнудва с негови голи снимки. Таблоидът поискал пари, за да не пуска пикантни фотоси на Безос, изпратени до бившата телевизионна звезда Лорън Санчез, с която милиардерът има връзка.

Преди това изданието, чиито собственик е близък на президента Тръмп, публикува пикантни SMS-и, писани от Безос. Сега обаче е поискало милиардерът да направи публично изявление в тяхна полза, в което да каже, че Амазон няма никакви данни или основание са подозира, че отразяването от American Media е било политически мотивирано или повлияно от политически сили".

Милиардерът Джеф Безос се развежда

Шокиращи признания в битката между най-богатия човек на планетата Джеф Безос и издателите на таблоида “Нешънъл инкуайър”. Всичко започва, когато Безос изненадващо обяви, че се разделя със съпругата си Маккензи. На първа страница на “Нешънъл инкуайър” последваха снимки и лични есемеси между Безос и жената, с която имал връзка – телевизионната водеща Лорин Санчес. Тогава Безос решил да наеме частен детектив, който да разбере как тези есемеси са се озовали в таблоида. Той му докладвал, че атаката е политически мотивирана.

Издателят на “Нешънъл инкуайър” е Дейвид Пикър - близък приятел на президента Доналд Тръмп.  Пикър в момента сътрудничи на руското разследване и призна, че е  купувал компрометиращи истории за Тръмп от жени и не ги е публикувал, за да помогне на президента. 

А Тръмп - той  често атакува вестника на Безос  “Вашингтон пост” заради разследванията срещу администрацията му.

Безос твърди, че е бил заплашен от представители на “Нешънъл инкуайрър”, че ще види голите си снимки и лични есемеси публикувани, ако не излезе със съобщение, че публикациите в таблоида за него не били политически мотивирани.

Безос споменава и разследванията на “Вашингтон пост” за убийството на журналиста Джамал Хашоги.

Според ООН екзекуцията е планирана и извършена от официални представители на Саудитска Арабия. А според ЦРУ зад убийството стои саудитският  престолонаследник принц Мохамед бин Салман, който е близък с  администрацията на Доналд Тръмп. Издателите на “Нешънъл инкуайрър” също са разследвани за саудитските им връзки.

Безос обаче решил да не се поддава на рекета и публикува имейлите, в които са описани интимните моменти, които ще се появят на бял свят, ако исканията на таблоида не бъдат изпълнени. Безос пише:

“Разбира, че не искам лични снимки да бъдат публикувани, но няма да участвам и в тяхната добре известна практика на шантаж и изнудване”.

Тази вечер издателят на “Нешънъл инкуайърър” казва, че започват разследване на обвиненията на Безос, но твърдят, че действията им са били законни.

Имейлите, които Безос показа, повдигат въпроса дали издателите могат да получат криминални обвинения в рекет.

Кореспондент: Ясен Дараков

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.