Той приключи участието си в турнира, след като отстъпи на четвъртфиналите с 0-2 сета пред Гаел Монфис

Стефанос Циципас приключи участието си на Sofia Open 2019, след като отстъпи на четвъртфиналите с 0-2 сета пред Гаел Монфис, в отделните части 3-6, 6-7 (5). След двубоя Циципас сподели, че се наслаждавал на участието си в турнира, на страхотния корт и подкрепата на публиката.

„Наслаждавах се да играя на този турнир. Определено. Беше невероятно. Усетих цялата енергия от публиката. Приятно ми е да играя при условия, различни от повечето турнири. Предполагам, че ще ми бъде приятно да се върна догодина“, каза Циципас.

Френски шамар за гръцките надежди: Монфис отстрани Циципас

Съперникът му Гаел Монфис призна, че заради мачове като този е дошъл да играе в София.

"Трябва да имаш точен план във всяка една ситуация. Всяка точка е една голяма битка. Трябва да имаш точната идея какво трябва да направиш във всеки един момент. Мисля, че моят опонент нямаше късмет в ключови моменти и това също ми помогна да победя. Точно заради такива мачове искам да играя. От първия ден повтарям, че се чувствам невероятно пред тази публика. Посрещнат съм много добре. Атмосферата в залата е наелектризираща. Трябва да кажа, че публиката се държа изключително коректно, както подкрепяше мен, така и моя опонент. Данийл е съперник, който натрупа доста победи тази година. Игра финал в Бризбейн, а в Мелбърн направи много силен мач срещу Джокович. Той има страхотен сервис, но това е просто едно от качествата му, срещу което ще трябва да се адаптирам. Предстои ми полуфинал срещу съвсем различен съперник, със съвсем различен стил на игра". 

Циципас пред NOVA: Нямам търпение да зарадвам феновете на Sofia Open (ВИДЕО)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.