Семейният терапевт Милена Каменова и професионалният matchmaker Ева Кулева повдигнаха завесите на втория сезон на революционното риалити в “Здравей, България”

“Ще имаме три двойки в “Женени от пръв поглед”. Те са много различни от двойките в първия сезон. Също така са много различни една от друга като възраст и динамика на отношенията. Ще излязат много теми за разговор и размисъл. Ще бъде много интересно”, разкри семейният терапевт Милена Каменова, която е сред експертите, съветващи двойките революционното риалити.

Уникалният социален експеримент “Женени от пръв поглед” се завръща скоро с втори сезон в ефира на NOVA. Предаването проследява семейния живот на няколко двойки, събрани от екип експерти на принципа на професионалния matchmaking. Уникалното в предаването е, че участниците никога не са се виждали, нямат представа какъв е подбраният за тях партньор и не знаят нищо за него - дори името му, до деня на тяхната сватба. Двойките са напълно реални, преживяването им - автентично, а единственият им стимул за участие е да открият истинската любов. Двама от експертите в риалитито - семейният терапевт Милена Каменова и професионалният matchmaker Ева Кулева, разкриха подробности за новия сезон на “Женени от пръв поглед” в "Здравей, България".

“Двойките са различни по професии и интереси. Дори имаме един участник, който е от друга религия, различна от християнската”, разказа Милена Каменова.

“Участниците в  “Женени от пръв поглед” са изключително смели и с приключенски дух, защото са готови да направят една такава важна крачка в живота си на сляпо, доверявайки на нас, експертите, избора на своя партньор”, смята семейният терапевт.

“Обикновено започват изискванията за своя партньор с визията - искат привлекателен и чаровен. Твърде са фокусирани върху визията, което мен като мачмейкър лично ме притеснява. Помагам им да осъзнаят, че за семейство и дългосрочна връзка освен визията, има други важни качества. Опитали сме се да постигнем баланс между това, което те искат или смятат, че искат, и това, от което смятаме, че имат нужда”, споделя Ева Кулева, професионалният matchmaker в “Женени от пръв поглед”.

“Хората търсят сигурност в своя партньор. Имат нужда от външните показатели на сигурността. Искат човекът, когото изберат да бъде финансово стабилен и да може да се разчита на него, но също така психологическата част е това, върху което ние се фокусираме, за да разберем от какво имат нужда и какво са преживели. На база на тези критерии правим нашия избор”,  разказва Милена Каменова.

Не пропускайте да проследите преживяванията на младоженците, които се срещат за първи на сватбите си – скоро само по NOVA.