Тя е обвинена в присвояване на пари от сметки на клиенти

Съдът в Сливен остави за постоянно в ареста банкерката от Нова Загора. 29-годишната Биляна Манчева е обвинена за банкови злоупотреби в особено големи размери. От 2016 г. до ареста й преди дни, Манчева е присвоила над 400 хил. лева от банката и 45 хил. лева от клиентски сметки, посочиха от държавното обвинение.

Обвинената в кражби от клиенти и от самата банка в Нова Загора, финансова директорка влезе мълчаливо в съда. В съдебна зала Биляна Манчева бе придружена от родителите и брат си. Близките й са категорични, че тя не е виновна.

Бивша шефка на банков клон е в ареста за кражба на пари от сметки на клиенти

В съда стана ясно, че защитата на банковата служителка се поема от адвокат по станало знаково дело - това на Мануела Горсова срещу Максим Стависки.

„По принцип съм работил като банков адвокат и такова деяние не може да бъде извършено от сам служител”, каза адвокатът Младен Донев.

Защитата и Манчева поискаха от съда по-лека мярка за неотклонение.

Засега обвинената банкерка остава за постоянно в ареста. От 10 до 30 години затвор е наказанието, ако бъде призната за виновна по двете обвинения: за присвояване на над 400 хил. лева от банката и теглене на над  45 хил. лева от клиентски сметки.

Определението на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.