Според живущите в блока той има психични проблеми

Цял блок в столичния квартал „Гео Милев” живее в страх заради непрестанен тормоз от опасен съсед. Мъжът обикаля сградата, крещи и заплашва, въоръжен с тесла, с която удря по вратите на апартаментите. За това сигнализира семейство от блок 26. Живущите там са принудени да се въоръжат с паник бутон и спрейове за защита.  

Семейството разказа още, че са загубили спокойствието и съня си и вече се страхуват за живота си и за живота на бъдещото си дете, тъй като жената е в напреднала бременност. Хората от блока предполагат, че мъжът има психични проблеми.  

Мъж изби семейството си с брадва (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Съседът, който ни притеснява, тази нощ отново буйстваше. Опитвал се е да разбие вратата ни неведнъж. Заплашвал ни е, че ще ни убие. Често казва, че го преследват и чува гласове. Пуснали сме две официални жалби. Викали сме полиция. За момента обаче няма развитие. От полицията ни казват, че се опитват да го освидетелстват”, каза в ефира на „Здравей, България” потърпевшият Иван. Съпругата му Полина допълни, че мъжът, който ги притеснява, живее сам и от време на време идва човек, който се грижи за него. По думите им съседът не излиза навън.

Полицай пострада при задържане на психичноболен в Шумен

„Наблюдаващ прокурор по случая най-вероятно няма. Жалба до прокуратурата вероятно не е стигнала. Съветвам хората веднага да отидат в районната прокуратура и да напишат жалба, за да може мъжът да бъде настанен в психиатрия", каза психиатърът д-р Веселин Герев. По думите му психичноболните хора обаче не могат да живеят вечно в лечебни заведения, а проблемът сосигуряването на спокойствието на околните е в комуникацията между прокуратурата, полицията и психиатричните служби.

„За да бъде настанен човек в заведение за хора с психични разстройства, той трябва да има пенсия, за да се дава тя на заведението. Много от близките на такива хора злоупотребяват, като им взимат парите, отпуснати от държавата, с идеята, че ще ги гледат”, допълни д-р Веселин Герев.

От полицията и прокуратурата обещаха, че мъжът с теслата ще бъде задържан и настанен за принудително лечение.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.