Те поискали от него да им издаде рецепти за закупуване на забранени за свободна продажба лекарства

Двама мъже, заплашили лекар, са задържани от служители на полицията в Пазарджик. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР.

Инцидентът е станал на 5 март, следобед,в кабинета на общопрактикуващ лекар в областния град. В кабинета влязъл първоначално един, а после и още един мъж, които искали от лекаря да им издаде рецепти за закупуване на забранени за свободна продажба лекарствени средства с така наречената „зелена рецептурна бланка“.

Лекарят отказал категорично и обяснил, че това не може да стане без да са налице необходимите изисквания за издаване на такъв вид бланки. Мъжете видели, че планът им няма да успее и единият от тях извадил нож. Той заплашил медика със саморазправа и се заканил да използва ножа. Всичко това се случило пред други пациенти, чакали в приемната и в лекарския кабинет.

Междувременно бил подаден сигнал за случващото се на телефон 112, а нападателят и неговият съучастник излезли от стаята и избягали. Незабавно към периметъра били насочени дежурни автопатрулни екипи от РУ-Пазарджик.

Минути по-късно в резултат на активното издирване са заловени двамата мъже – на 50 и на 28 години, криминално проявени, от Пазарджик. Те са отведени в ареста на районното управление за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство под наблюдението на прокуратурата.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.