Според защитата откритото гориво било служебно, а в дома на задържаните е открит лакочистител

Окръжният съд във Видин остави за постоянно в ареста двамата задържани за опит за палеж на Граничното полицейско управление в града. Според защитата обаче обвиненията са безпочвени, тъй като откритото гориво било служебно, а в дома на задържаните е открит лакочистител.

Арестуваните влязоха в съдебната зала, оковани с белезници. Единият е на 25 години, а другият на 42. Не са криминално проявени и не са от Видин.

Опит за палеж в граничното полицейско управление във Видин

Според разследващите те са се готвили да взривят цистерна на територията на управлението. Планът обаче бил осуетен и мъжете били задържани секунди преди да драснат клечката.

Мъжете бяха задържани миналата седмица, след като според полицията са видени да прескачат оградата на Граничното полицейско управление, където имало две цистерни с гориво.

"Някой е хванат преди да драсне клечката, няма такова нещо. Тези хора са хванати, как спят...Като юрист с близо 30 годишен стаж ми е много интересно след като твърдят, че някой е прескачал ограда на гранично поделение, защо не е задържан на място", каза Борислав Василев - адвокат на един от задържаните.

Мъжете са с повдигнато обвинение за приготовление за палеж. Адвокатът на единия от тях твърди, че намерените бутилки с бензин били служебни.

Близо до Граничния полицейски пункт се намира и жилището, което двамата мъже са наели. В апартамента отдавна не живеел никой. Съседите разбрали, че става нещо чак, след като дошла полицията.

Задържането за постоянно на двамата мъже е окончателно и не подлежи на обжалване или протестиране.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.