Единствено екип на NOVA успя да заснеме къщата, в която са се укривали семейство Арабаджиеви

Големият въпрос  е какво ще последва след задържането на Арабаджиеви. Това каза журналистът Слави Ангелов в ефира на „Събуди се”. „Самият факт, че те се криха много старателно, показва, че очевидно има някакви доказателства срещу тях, така че може да последват ефективни присъди”, добави той.

Журналистът уточни, че досега не сме имали арести на олигарси у нас. „По шумните дела ние нямаме присъди. Сега трябва да се случи нещо, а ако не – трябва да вървим към някаква промяна. Всичко, което разказваше Сотир Цацаров, когато стана главен прокурор – той каза много истини за неефективността на правосъдието, но в крайна сметка истината е, че по делата със значим обществен интерес не последва това възмездие, което обществото очаква. Затова сега е важно какво ще се случи и с Баневи, и с Арабаджиеви, и със Стайкови. Но има и още много олигарси, много хора, които знаем с години. От известно време се говори, че и тях ги няма”, обясни Ангелов.

"Ако тези арести и дела сега не успеят, означава, че съдебната система не функционира", категоричен беше той.

ЕКСКЛУЗИВНО: NOVA от къщата, в която са се укривали Арабаджиеви

Единствено екип на NOVA успя да заснеме къщата, в която са се укривали семейство Арабаджиеви. Вилата е последната къща в града. Според българската прокуратура човекът, който стопанисва къщата, е Георги Семерджиев, който също беше задържан в петък с Арабаджиеви. В събота обаче той беше освободен, тъй като швейцарските власти са оттеглили исканията си за екстрадиция.  За Семерджиев се говори, че е дясната ръка на Брендо и че отдавна е в близки отношения със семейство Арабаджиеви.

Очаква се Арабаджиеви да бъдат екстрадирани до две седмици, а от прокуратурата обявиха, че след пристигането им в България ще бъдат задържани за 72 часа и ще бъде поискана най-тежката мярка за неотклонение.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.