Вместо икономист, да станеш майстор на кларинети

Да напуснеш Дания заради село Вишовград. За Мирослав, който зарязал  икономиката, за да стане стана майстор на кларинети. Разказва Галя Щърбева в „Да хванеш гората”. На село той живее със своята любима, която се преселила у нас от Германия.  И казва, че било любов от пръв поглед.

„Има ги тези стереотипи, че германците са винаги точно на време, много са работливи. Има нещо като повече организация. Нещо, което ми харесва тук, е че хората мислят какво могат да правят с нещата, които имат, а не само да се купува.  В Германия ние обичаме организацията и правилата. Това може да помогне с много неща, но от време на време идва в повече”, споделя Юлия Нойхоф.

„Да хванеш гората”: От морската столица до дивата природа

„Обществото от малки ни възпитава да учим, за да ни вземат на работа. Така се озовах в един западен скандинавски град и учех икономика. Подготвяха ме за живот, който от години не ми пасваше на сърцето. В момента, в който успях да прокарам достатъчно електричество от мозъка до сърцето реших да напусна университета и да правя нещо, което наистина обичам и вярвам”, разказва Мирослав Ганчев.

Целия репортаж гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.