По неофициална информация причина е съставяне на документи с невярно съдържание

„Икономическа полиция” влезе в Община Стрелча. Причината е обвинение срещу кмета Стойно Чачов, че принуждавал свои служители да подават оставки, без вписана дата. Така можел да ги освободи във всеки момент, в който реши.

Повече от 8 часа униформените проверяват документи в кметството. Тази вечер към кмета няма повдигнати обвинения, нито е задържан.

До акцията се стигнало, след като вече бившият главен инженер на общината подал сигнал за въпросните документи.

Кметът на Созопол обвинен в присвояване на близо 2 млн. лв.

Според разследващите откакто встъпил в длъжност кметът Стойно Чачев принуждавал общинската администрация да подписва молбите си за напускане без дата.

„Узнахме този факт вчера, когато бивш служител, напуснал общината, подал сигнал, че е подписал такова споразумение”, обясни Румяна Арнаудова – говорител на главния прокурор.

За прокуратурата това било принуда. Молбата за напускане на бившия главен инженер в общината Иван Божков, който е сигнализиран властите, е с попълнена дата първи март по неофициална информация

„Разпитани са 10 души, които признават, сред тях са служители на Социален патронаж”, заяви Арнаудова.

Повдигнаха обвинение на кмета на Община Златица

Кметът Стойно Чамов е издигнат от АБВ. Печели изборите през 2016 г., след като предшественикът му Иван Евстатиев е арестуван и осъден на 4 години затвор за изнасилване на 16-годишно момиче. Евстатиев беше освободен предсрочно.

Стойно Чачов не беше открит за коментар. Успяхме да разговаряме със съпругата му Дони Чачова, която Мисис Баба 2015 година. Тя заяви, че мъжът й го проверяват всяка седмица и не се притеснява.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.