Ще се търси нов вариант за обезопасяване на движението

Ремонт на ремонта на ремонта. Това ще се случи на софийската улица „Граф Игнатиев” след няколко инцидента с пешеходци. При последния възрастен мъж се спъна в ограничителите  и получи сериозна рана на главата. Сега ограничителите, станали популярни като "перки на акула", трябва да бъдат сменени.  С  какво обаче още не се знае.

Главният архитект и проектантите на улицата ще мислят как да разделят трамвайното трасе от пешеходната зона. Това ще бъде втора смяна на ограничителите, първият вариант беше сменен през декември миналата година заради големината им.

Възрастен човек пострада заради ограничителите на „Графа”

Преди дни възрастен мъж се спъва в ограничителите и наранява лицето си, а за това разказва Александра, която вижда падналия пенсионер минути след инцидента.

В края на миналия месец същите съоръжения пратиха жена в болница с разбит нос и пукната ръка.

Две седмици по-късно Йорданка Фандъкова възложи на главния архитект  и проектантите на улицата да измислят как да обезопасят трасето.

„Ще направим всички усилия доброто изпълнение на проекта да не пострада, но да бъдат подменени с други варианти на обезопасяване, защото да оставим трамвая да се движи без обезопасителни съоръжения също е опасно“, заяви кметът.

Откакто са поставени предпазните гранитни приспособления Александра и колегите ѝ на улицата често виждат минаващите да се спъват в тях, а дори тя самата става жертва на ограничителите.

От общината обясниха, че ограничителите се поставени по изискване на Пътна полиция, а от полицията отговарят, че са посъветвали общинарите да разделят двата вида движение – пешеходното от трамвайното, но не с а уточнили как точно да стане това.

Докато бъдат избрани новите ограничители, сегашните ще останат по улицата.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.