Прочути актьори вкарвали децата си в университети с подкупи

Холивудски звезди в мащабна корупционна схема. ФБР твърди, че актриси като Фелисити Хофман, Лори Лафлин и други 31 души са плащали подкупи, за да могат децата им да бъдат приети в най-добрите университети. Подкупите за място в Йейл, Станфорд и Джорджтаун варирали от 15 000 до 1,5 милиона долара. Как е действала схемата?

Фелисити Хофман – перфектната майка Линет от сериала „Отчаяни съпруги”, готова на всичко за децата си. Сега ФБР твърди, че в реалния живот е готова дори да наруши закона за тях. Според обвинението Хофман платила 15 000 долара, за да бъде подправен приемния изпит на дъщеря й за университета.

БЪЛГАРИ В ПИРАМИДА ЗА МИЛИАРДИ: Каква е схемата, за която бяха обвинени?

Другото известно лице в обвинителния акт - Лори Логлин от сериала “Пълна къща”, и нейният съпруг дизайнерът Мосимо Джианул. Те са обвинени, че са дали половин милион долара подкуп, за да може техните дъщери да влязат с преференция като спортисти...нищо, че никога не са спортували.

Организатор на схемата е Уилям Сингър, който се призна за виновен по 4 обвинения – за пране на пари и възпрепятстване на правосъдието. Оказва се, че той е носил подслушвателно устройство е и съдействал на прокуратурата през последните месеци.

Продължава изслушването на бившия адвокат на Тръмп пред Конгреса

Богатите плащали парите като дарение на негова фондация и така получавали и данъчни облекчения.

Сингър слагал с фотошоп лицата на децата на богатите върху снимки на спортисти, плащал на треньори, квестори и служители в университетите, за да урежда приема.

В акцията са обвинени общо 50 души в цялата страна, сред които 9 треньори в елитни университети и 33-ма родители.

Става въпрос за едни от най-елитните университети в Америка – Станфорд, Йейл, Джорджтаун, Калифорнийският…

Информация: Ясен Дараков

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.