Премиерът Борисов изпрати телеграма до министър-председателя Марк Рюте

По информация на посолството ни в Хага към момента няма данни за пострадали наши сънародници при стрелбaта в трамвай в холандския град Утрехт, съобщиха от Министерството на външните работи. При необходимост български граждани могат да се свържат с мисията ни на следните телефони: + 31 70 350 30 51; + 31 6 5744 8073.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до министъра на външните работи на Нидерландия Стеф Блок по повод нападението в Утрехт.

„С дълбока тревога приех новината за стрелбата срещу цивилни граждани в Утрехт. Искрено съм съпричастна към болката на пострадалите и техните близки. Независимо от характера на атаката, застрашила живота на множество хора, тя предизвиква сериозна загриженост. Наш дълг е да проявим решителност и единство, за да защитим живота и безопасността на нашите граждани“, се казва в телеграмата.

Премиерът Бойко Борисов също изпрати телеграма до министър-председателя Марк Рюте. “Сериозно съм загрижен от трагичните събития в Утрехт и изразявам искрената си съпричастност към пострадалите и техните близки“, пише българският министър-председател, съобщи Правителствената информационна служба.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.