Превозвачите заплашиха да палят автомобили пред ЕП

Българските превозвачи се вдигат на протест в Страсбург и в София заради пакета“Мобилност“. В сряда над 200 представители на  бранша с жива верига ще блокират Европейския парламент в Страсбург, ако в понеделник в дневният ред бъде включено гласуването на пакета“Макрон“. Превозвачите заплашиха да палят автомобили пред Европарламента и с камиони да блокират пътища в Страсбуг, ако новите мерки влязат в сила. Към тях ще се  присъединят и колегите им от Румъния, Полша, Унгария и Литва.  

Желязков: Напълно подкрепям предстоящия протест на превозвачите

„Самолетът вече е осигурен. Излитаме 110 души за Страсбург. Отделно от това наши колеги ще пътуват с автомобили и автобуси. Румънците са осигурили два самолета. Така че поне 500 човека ще бъдем под прозорците на евродепутатите.  Включително и чрез запалване на автомобили, включително и чрез блокиране на предприятия, които са на западноевропейски инвеститори. Ние няма да се оставим по този начин да бъдем третирани като втора категория хора”, заяви Йордан Арабаджиев - председател на Асоциацията на международните превозвачи.

„За пореден път ставаме свидетели на една икономическа война, която се води срещу България, но с политически средства”, каза Ангел Траков - председател на Съюза на международните превозвачи.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.