Имената бяха съобщени от председателя на партията Румен Христов

Александър Йорданов и Илия Лазаров са предложените от СДС кандидати за депутати в предстоящите европейски избори, на които ще се явят съвместно с управляващата партия ГЕРБ. Това заяви председателят на сините Румен Христов след среща с представители на ръководството на ГЕРБ. Лидерите на двете партии подписаха споразумение за участие във вота на 26 май в коалиция.

Снимка: Олег Попов

В общата листа са включени двама кандидати от СДС, от които единият ще бъде на 6-то място.

Снимка: Олег Попов

"Приключи процесът на преговори с ГЕРБ. СДС ще даде всички сили за едно общо явяване. СДС заявява, че ще даде всички сили за едно успешно явяване на тези избори. Номинациите бяха един труден процес за нас. В крайна сметка се съобразихме кой ще допринесе най-много за това ново формирование. Имахме 15 номинации, трима души се отказахме – аз, г-н Кисьов и Теодор Петков. Заедно с нашите партньори се спряхме на Александър Йорданов, който ще бъде на 6- то място. Вторият кандидат е главния секретар на СДС - Илия Лазаров”, коментира Христов.

„Малко съжалявам, че Владо Кисьов е направил отвод, но не се бъркаме в работата на СДС. Одобрили сме това, което са избрали, така че сега съвместно да се борим на евровота. В коментарите, които съм чул, мисля че Александър Йорданов действително е един знаков човек от СДС. Ние можем да гарантираме, че нашите структури ще работят еднакво добре за всички, които са в листата. Такива номера, каквито си правиха в наши сестрински партии, няма да допускаме и така ще бъдат инструктирани структурите. Имаше такива номера в предишните избори в другите партии, които казваха че се числят вдясно". Това коментира премиерът Бойко Борисов относно предложените от СДС кандидати за депутати в предстоящите европейски избори.

Снимка: Олег Попов

А разединеното дясно тежи и на шестия в листата на СДС и ГЕРБ Александър Йроданов.
„Жалко е това разделение, то не води до нищо добро, обикновено разума идва по-късно, тревожно по-късно, за съжаление от това, че идва късно страдат само хората в България”, коментира Йорданов.
Той не скри и за критиките, които преди време е отправял към премиера. „Аз съм критикувал разбира се и едва ли е било само един път премиера на България и правителството съм критикувал, защото аз съм свободен човек и когато критикувам, то не е защото имам някаква лична неприязън към някой, аз се опитвам да застана на някакви принципни позиции”, заяви още бившият председател на парламента.

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.