11-годишното момиче е в тежко състояние

Фрапиращ случай на домашно насилие. 11-годишно дете опита да се самоубие след системен тормоз от втория му баща.

Преди два дни детето се прибрало с двойка от училище и това станало повод за насилие. Въпреки че станала свидетел на случващото се, майката на момичето не се намесила. Заради тормоза детето скочило от третия етаж.

Оказва се, че това е пореден опит за самоубийство на детето. Съседите подавали множество сигнали за насилието в семейството, досега обаче нямало взети мерки, разказват самите те. Майката на детето отказа да разговаря с екипа на NOVA.

Жени срещу домашното насилие: Внасят нови предложения за промени в НК

„В хода на производството са разпитани свидетели на случая, които заявяват, че семейство е с проблеми и че многократно са подавали сигнали до социалните служби за подобни случаи. От апартамента постоянно се чуват писъци, чува се как детето плаче, чуват се обиди от страна на бащата и към детето, и към майката. В Софийска районна прокуратура такива сигнали не са подавани от страна на майката", каза Невена Зартова от Софийска районна прокуратура.

Детето е в реанимацията на „Пирогов” с много травми, но е стабилизирано и вече няма опасност за живота му, съобщиха от болницата за NOVA. От Агенция за социално подпомагане потвърдиха, че са работили със семейството през 2017 г.. От началото на 2018-та досега, не са получавали нови сигнали за тормоз. Социалните работници вече са разговаряли с майката.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.