Те категорично отказват да подпишат новите си трудови договори, в които е предвидено да получават едва 560 лева заплата

На спонтанен протест излязоха днес медицинските сестри от врачанската болница. Те категорично отказват да подпишат новите си трудови договори, в които е предвидено да получават едва 560 лева заплата т.е. толкова. Толкова получават и санитарите. От ръководството на болницата твърдят, че до две седмици лечебното заведение ще получи пари от министерството и тогава възнагражденията ще бъдат коригирани. Сестрите обаче не вярват на тези обещания и заплашват с колективна оставка.

Продължава протестът на медицинските сестри

„Искам да попитам аз господин Любенов – директора защо той не подпише временно на 560 лева и да питам дали ще е доволен от тая заплата?”, заяви пред NOVA Илиана Tошкова – сестра в детско отделение.

Медицински сестри излязоха на протест (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Аз съм сестра с 22 години трудов стаж. Миналия месец съм вземала 520 лева”, сподели Милка Петрова – сестра от Първо вътрешно отделение на медицинското заведение

 А директорът на болницата д-р Евгени Любенов обясни, че възнагражденията им ще бъдат коригирани, след като тя получи пари от здравното министверство. Той допълни, че в момента медицинските сестри там са на минимална заплата.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.