Колко струва архитектурното решение и за чия сметка ще бъде демонтажът му?

Проектантът на спорната водна стена на площад "Гарибалди" може да бъде глобен. Само за ден най- новата забележителност в района на "Графа" остана в историята. 

Монолитът вече е напълно недостъпен за гражданите, след като вчера бяха поставени ограждения, а единствените места, от които може да бъде видян, са малки процепи. Оказа се обаче, че нищо не може да спре интереса към водната стена.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Въпросът за цената на монолита постави остро кметът на район „Сердика”. Проверката й показала, че той струва 24 000 лв. без ДДС. Според документите, с които разполага NOVA, проектът възлиза на тази сума.

Монолитът на площад "Гарибалди" сред най-обсъжданите теми в социалните мрежи

"Едно решение, което не е правилно, цената се приспада или компенсира от участниците в процеса, но предстои да решим", каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Освен че не са изключени санкции за проектанта, ще се решава и дали демонтажът да бъде за сметка на проектанта.

А каква е била идеята на автора остава мистерия. Архитект Иво Пантелеев, който е и главният проектант на ремонтите по улица "Граф Игнатиев", отказа да даде интервю. Името му нашумя още миналия октомври заради спорните плочки пред църквата "Св. Седмочисленици".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.