Към днешна дата съдът възстанови доверието си към нас, коментира говорителят на партията Валентин Симов

След съдебна битка на три инстанции "Партия на зелените" остава единствената легитимна с това име. Това обяви говорителят на партията Валентин Симов по време на пресконфернция в Националния пресклуб на БТА.  С решение на Върховния касационен съд се потвърждава, че името на ПП "Зелените", регистрирана през 2008 г., е образувано чрез премехването от наименованието на думите "партия" и "на". Съдът отсъжда ПП "Зелените" да преустановят носенето и служенето с това име. 

"Алфа рисърч": Разликата в електоралната подкрепа между ГЕРБ и БСП се стопява

"Към днешна дата съдът възстанови доверието си към нас. Три инстанции се произнесоха категорично", обясни Симов, цитиран от БТА. "Няма никакви основания за подобни щения на зелените момчета, че сега предизборно, ние искаме тяхното име да бъде заличено", каза още той.

Симов се обърна към медиите да спрат да тиражират въпросното име на опонента им, който е и ответник по делото. Той обясни, че такова писмо с искане за заличаването на името на ответника им ще бъде изпратено до Централната избирателна комисия, Софийски градски съд и Прокуратурата. "Оттук нататък се надяваме спекулирането с имената да приключи", каза още Симов. 

Очаква се "Партия зелените" да се яви сама на предстоящите избори за Европейски парламент. Лицата, които ще бъдат участници в листата, ще бъдат обявени на по-късен етап. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.