Това каза президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер по време на визитата си в София

Германският президент изрази подкрепа за задълбочаване на икономическите отношения и повече инвестиции в България, но не се ангажира с прогноза за това дали ще има завод на „Фолксваген“ у нас. На съвместна пресконференция с българския си колега Румен Радев, Франк-Валтер Щайнмайер каза, че страната му "има голям интерес политическите, културните и икономическите отношения между България и Германия да продължат и да станат още по-тесни“.

Снимка: Олег Попов, NOVA

Радев пък заяви, че с Щайнмайер са обсъдили перспективите за стратегическа германска инвестиция в България. „Смятам, че успешното българо-германско икономическо партньорство дава достатъчно основание да вярваме, че България може и е готова и заслужава да има стратегически инвеститор със затворен цикъл на производство“, каза българският държавен глава.

Снимка: Олег Попов, NOVA

Радев е уверил Щайнмайер, че в България съществува пълен консенсус да предоставим най-добрите възможности и сигурна инвестиционна среда за една такава инвестиция. Радев заяви, че утре заедно с Щайнмайер ще посетят едно от успешните германски предприятия в района на Пловдив.

Снимка: Олег Попов, NOVA

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.