За рождения си ден, актьорът реши да разкрие душата си в книгата "Черно и бяло"

Христо Мутафчиев с юбилей! Един от най-обичаните български актьори навърши 50 години. Въпреки голямата популярност, която му носи акторската професия, той не гледа на себе си като на звезда.

"Държа на това да съм здраво стъпил на Земята, да знам кой съм, колко струвам, какво мога и не мога и да не се вземам насериозно", каза Мутафчиев пред камерата на NOVA. 

Насериозно взема обаче живота. Преди близо 10 години актьорът беше на крачка от смъртта. Но се възстанови след тежък инсулт.

Мутафчиев: За две години заплатите на актьорите скачат с 40% (ВИДЕО)

"Да срещнеш смъртта е интересно събитие, не се случва на всеки да оцелее след тази среща. Има хора, които и след като оцелеят, не намират смисъл да живеят. Аз моят смисъл го имам - семейството ми, децата ми", заяви един от най-обичаните ни актьори. 

Той се връща не само към живота, но и към сцената. И макар да трупа уроци цял живот, най-ценните идват след победата над смъртта.

Пирати идват в НДК: Премиера на постановката "Островът на съкровищата" (ВИДЕО)

"Научих, че животът е толкова кратък и свършва неочаквано. Животът е даден на човек, за да го живее, а не да си губи времето, да изпада в депресии", добави Мутафчиев. 

За рождения си ден, актьорът реши да разкрие душата си в книгата "Черно и бяло". Своята изповед той прави пред писателката Теа Денолюбова. 

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.